Защо да изберем мълниеприемник с изпреварващо действие?

Ако разполагате с ново строителство, на което е необходимо да се изградят системи за защита от природни явления, то може би следната информация ще ви бъде полезна. Както знаете мълниите са особено опасно явление, което може да застраши здравето и живота на обитателите на обекта, както и да нанесе редица щети. Една мълния може да достигне до двеста хиляди ампера ток при сто хиляди киловолта напрежение, което да удари за по-малко от секунда. За това съществуват системите за мълниезащита, а в предлаганите варианти можете да видите и различни видове. Конвенционалната защита от мълнии включва прътовите мълниеприемници и мълниезащитната мрежа, а към активните – предлаганият мълниеприемник с изпреварващо действие и mylniezashtita.eu

Както можете да се убедите, разглеждайки сайта, съществуват различни системи за изграждане на мълниезащита, които се изграждат на базата на много определящи фактори. В зависимост от характеристиките на сградата, като големина и материали за строеж и други, се прави проектирането на заземителната и мълниезащитната система. на първо място ще ви бъде изготвена оценка на риска от мълнии и след това поетапно и всико останало по защитната уредба. Както ще видите от предлаганите иновативни варианти за мълниеприемник с изпреварващо действие има различни варианти. Принципът на работа на това устройство се състои в генериране на заряд от зареждащото устройство, който се активира от приближаването на низходящ лидер от буреносния облак, като двата заряда се срещат далеч от имота. Изпреварващото действие на изпращания от уреда заряд позволява обезопасяването на мълнията и колкото по-рано се случи това – толкова по-голяма площ попада в защита.
Защо да изберем мълниеприемник с изпреварващо действие?
Специалистите, предлагащи вариантите на конвенционална защита и видовете мълниеприемник с изпреварващо действие са представители на два от основните производители на технологии за мълниезащита в света. Работи се по стандарти, като всяко действие се прецизира и можете да видите примери за реализирани проекти в сайта, отнасящи се за различни типове обекти. Разрушителната сила на мълниите не бива да се подценява, за това вижте сайта за повече подробности и не се колебайте да задавате въпроси.