Може ли един полиграф да бъде излъган от физическо лице?

Вие сте от хората, които се интересуват от полиграфски изследвания с детектор на лъжата и щом сте отворили тази статия, значи искате да разберете дали е възможно полиграфа да бъде излъган? Продължете да четете надолу и ще получите отговор на това, както и на още много въпроси, свързани с подобни изследвания.

Истината е, че в днешно време, детектора на лъжата се е превърнал в доста широко разпространена услуга, която се търси от много хора. Причините за това са различни и многобройни, включващи изневери, грабежи, измами, съмнения за насилие и др. А ако пък сте управител на фирма или имате своя собствена, то един полиграф би могъл да ви помогне при съмнения за измама, кражба от служител, както и укриване на престъпления или данни и други подобни неприятности.

Един полиграф лесно би могъл да разчете когато човека, който се подлага на изследването, лъже. Но дали бихме могли да излъжем детектора на лъжата е един от най-често задаваните въпроси към всички полиграфисти. Често полиграфа бива наричан детектор на лъжата, но това не е съвсем вярно, защото сам уредът не може да отговори на въпроса дали тествания лъже или не. Полиграфът само регистрира възникналите в отговор на определени стимулатори (въпроси, фотографии и др.) реакции на човешкия организъм и вегетативната нервна система. След това идва работата на опитния специалист, който може да прецени резултатите. Ние знаем, че реакциите, предизвикани от вегетативната нервна система не могат да се контролират от човешкия ум, следователно е много трудно да бъдат изкривени съзнателно при използване на полиграф. Ето защо, да излъжеш уред, наречен полиграф (или детектор на лъжата) практически е невъзможно.

полиграф

Ако сте решени, че искате да се възползвате от подобен тип услуга, но не знаете къде да го направите, сте отворили правилната статия, защото именно сега ще ви кажа, че в център за психофизиологични изследвания в гр.Пловдив предлагат услугата детектор на лъжата – полиграф, която със сигурност ще ви осигури цялата истина и ще ви свърши много добра работа. А за да сте сигурни в това, за което говоря, ще ви дам малко повече информация за самия център.

Това е частна независима компания, която е насочена към бизнес и частни клиенти. Услугата, която предлага е проверка на твърдения с полиграф в DetektorNaLajata, по американския метод на Клив Бакстър, който статистически е с най-висока точност и е доказал ефективността си в световен мащаб. Техниката, с която работи центъра са съвременни, компютъризирани полиграфи, произведени в САЩ от „Lafayette Instrument Company“, които се използват от всички служби за сигурност по целия свят – МОСАД, ЦРУ, ФБР, ФСБ и други. В България с тази марка полиграфи работят в Института по психология към МВР, МО и ДАНС. Освен това, в центъра работят високо квалифицирани специалисти, дипломирани магистри психолози, обучени и сертифицирани за провеждане на полиграфски изследвания от „The Backster School of Lie Detection“, San Diego, California, USA.

Така че, не се колебайте да потърсите услугите на центъра за психофизиологични изследвания „Детектор на лъжата“. Те се намират в гр. Пловдив на адрес: кв.Кършияка, ул.”Иван Рилски” N52. А ако решите да им се обадите по телефона, то можете да го направите на тел.: 0700 111 60 или 088 60 60 266. Посетете техния уеб сайт DetektorNaLajata.com, за да получите още повече информация относно техниката и специалистите.